DPO On Demand

Ključen je dober pregled nad obdelavami osebnih podatkov (EDO in DPIA)

Seminar: Ključen je dober pregled nad obdelavami osebnih podatkov (EDO in DPIA)

Poznate obdelave osebnih podatkov, ki jih izvajate?

Evidenca obdelav osebnih podatkov ali evidenca dejavnosti obdelav (EDO) gre korak dalje od kataloga zbirk podatkov in, če je dobro postavljena in vodena, vam daje dober pregled nad obdelavami z vseh vidikov: namenov obdelav, pravnimi podlagami, uporabniki podatkov, pogodbenimi obdelovalci, tehničnimi in organizacijskimi ukrepi itd. Struktura evidence kot opomnik, na kaj vse je potrebno pomisliti in še izdelati ali izpopolniti. Velika prednost je organizacija EDO, ki vse potrebno umesti na eno mesto.

V sklopu izdelave evidence obdelave osebnih podatkov se zapiše tudi potreba po izdelavi ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA). Priprava le te je še en korak dalje v poznavanju obdelave, saj nas vodi skozi vse elemente varstva osebnih podatkov in od nas zahteva oblikovanje ustreznih ukrepov za zavarovanje obdelave.

Ste se že mučili z izdelavo ocene učinkov v zvezi z varstvo podatkov? Če je odgovor pritrdilen, ste bržkone ugotovili, da to ni enostavna naloga. Predvsem to ni naloga samo ene osebe v podjetju in ta oseba ni pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Na seminarju bomo odgovorili na vprašanja kot so:

 • Kako oblikovati strukturo EDO?
 • Potrebujemo za to posebno orodje?
 • Kako evidence vnašati, kdo jih vnaša in kdo ima pregled na celotno EDO?
 • Kdo izdelal DPIA? Kdo sodeluje? Kakšna je vloga pooblaščenca za varstvo podatkov?
 • Kako mora zgledati DPIA? Katero metodologijo izbrati?
 • Kako izvedemo vse korake pri izdelavi ocene (opis obdelave, analiza tveganj in opredelitev ukrepov za zmanjševanje tveganj)?
 • Kaj je rezultat ocene, kaj so naslednji koraki?

Na predavanju boste osvojili različne metodologije izdelave DPIA in spoznali check listo tveganj in ukrepov za obvladovanje tveganj. Ne glede na izbrano metodologijo boste osvojili znanje, kako temeljito opisati obdelave osebnih podatkov in na katera tveganja je pri tem potrebno misliti.

Komu je izobraževanje namenjeno:

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelave osebnih podatkov.

Predvsem je priporočena udeležba za podjetja, ki so upravljavci velikih baz osebnih podatkov in/ali posebnih vrst osebnih podatkov, tudi podjetja, ki razvijajo IT rešitve za obdelavo osebnih podatkov in podjetja, ki ponujajo storitve neposrednega trženja.

Predavateljica:

 • Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Datum: 29. 11. 2021, 10.00 – 13.15

Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek

Prijava na seminar

Cena seminarja je 244,00 EUR + DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnosti:

 • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
 • 10-odstotni popust pri prijavi na najmanj dve izobraževanji v organizaciji Info hiše (koda POPUST10)
 • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (pri prijavi je potrebno vnesti promo kodo “DPO20” (velja samo za člane DPO kluba).

Objavil/a

Info hiša